månegruppe informasjon

Månegruppe informasjon og turdager for januar og februar

Kjære foreldre                                                                                    05. Januar2015


Tiden flyr og plutselig er det januar!  I høst har vi hatt mange spennende temaer og presentasjoner.  Vi har jobbet med mange abstrakte temaer, som vi prøver å gjøre konkrete for barna, for eksempel big bang og jordas tidslinje.  Prosjekter vi også har jobbet med og skal fortsette med fremover, er fokus på: ”’Hvem er jeg?”, ”Hvor kommer vi (mennesker og jorda) fra?”, ”Hva skjer i fremtiden med mennesker og jorda?”, ”Hvilket ansvar har jeg som mennesker? ”, ”Hvordan vil jeg at verden skal være?”, ” Hvordan kan jeg være med å skape forskjellen i verden som jeg ønsker selv å se?”.  Dette er de store spørsmålene, og som vi ønsker å bruke for å sette i gang en tankeprosess hos barna.  

Vi jobber med teambuilding aktiviteter og fokus på sosialkompetanse.  Respekt er en viktig tråd i hver eneste aktivitet vi gjør, også måten vi møte hverandre på.  Månegruppearbeidet er preget av mange interessante vitenskapelige eksperimenter og læring, for eksempel: vulkan eksplosjoner!

Vi ønsker å gi barna en spennende og rik månegruppetid, med mange ulike opplevelse, både inne og ute. Vi ønsker fortsatt å ha hovedfokus på vennskap, konfliktløsning, omsorg for verden, hverandre og miljøet.

I tillegg til utforskningen av montessorimiljøet gjennom mer avanserte og spennende presentasjoner og materialer, får barna oppleve mange spesielle ekskursjoner i forbindelse med de temaene vi fokusert på. Vi har samlet mange funn og skatter fra naturen, vi har tatt bussen, vi har vært sammen med gruppe 1 fra Montessoriskolen, vi har vært på bondegård, på stranda og i skogen - alltid herlige opplevelse! Og i vintertiden skal vi fortsett med spennende dager ute på tur, i et forhåpentligvis glimrende vintervær!
Vedlagt er en liste over månegruppe turer i januar og februar.

*Merk at turdager er på onsdag frem til sommer.

Januar

Onsdag 07. – skøyter Stortorget

Onsdag 14. - skøyter Stortorget

Onsdag 21. - skøyter Stortorget

Onsdag 28. - skøyter Stortorget

Det fint at de som har skøyter og hjelm tar med det, de andre får låne.

 

 

Februar

Onsdag 04. – Aking i Ankerskogen

Onsdag 11. – skøyter Stortorget

Onsdag 25. – skitur på Lageråkvisla – ta med bilsete, skiutstyr merket med navn.

 

For alle turdager er det viktig at barna har med nok og riktig klær. Husk ull innerst, og ekstra votter til skift.

 

Da ser vi fram til et fint halvår vinter/vår 2015. Gleder meg! Er det noe så ta kontakt.

 

Med vennlig hilsen

Jennifer